Notícies

Notícies relacionades amb el món educatiu en l’àmbit de la ciutat de Barcelona

 • 16/10/2021

  La 13a edició d’EN RESiDÈNCiA ha arrencat a 26 instituts de la ciutat

  Els processos creatius de 30 artistes aquest curs 2021-2022 arribaran a 450 estudiants d’ESO de 26 centres de la ciutat, amb la col·laboració de 45 docents, en el marc de la 13a edició del programa de creació contemporània EN RESIDÈNCiA. Creadors als instituts de Barcelona’. Com a novetats, enguany s’incorporen al programa quatre centres -els instituts escola Eixample, Rec Comtal i Turó de Roquetes i l’Institut Emperador Carles- i dos equips de mediació cultural i educativa: B-Murals i Hiroshima.
 • 11/10/2021

  Els 30 instituts públics de la ciutat es reuneixen per redefinir les línies de futur que ofereixen formació professionalitzadora

  El Consorci d’Educació ha reunit tots els instituts públics de la ciutat que ofereixen formació professionalitzadora per compartir les línies estratègiques de treball, proposar la creació de xarxes de centres per sectors professionals i crear una oferta integrada per a la capacitació professional de l’alumnat. En la trobada hi han participat 123 professionals de 26 centres d'Fp i 4 d’ensenyaments artístics. La formació professionalitzadora es consolida com una opció formativa de futur i aquest curs s’ha evidenciat amb un increment de la demanda tant a grau mitjà com a grau superior.
 • 14/09/2021

  El nou Institut dels Aliments inicia el curs escolar a Mercabarna amb més de 350 alumnes de formació professional especialitzada en alimentació

  El nou Institut dels Aliments s'ha posat en marxa aquest curs i concentra tota l’oferta formativa especialitzada en alimentació a Mercabarna, responent a les necessitats del sector alimentari, estratègic i en clara expansió. Els estudis més demanats són Dietètica, Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària i Forneria, Pastisseria i Confiteria. El Consorci d’Educació de Barcelona i Mercabarna han treballat plegats impulsant el centre, que permetrà sinergies amb les 600 empreses del gran mercat.
 • 12/09/2021

  L’Institut Miquel Tarradell celebra els 25 anys amb un projecte innovador i compromès amb l’entorn

  L’Institut Miquel Tarradell va iniciar la commemoració del seu 25è aniversari el 9 de setembre amb una festa que va reunir una bona representació de la seva comunitat educativa actual i del passat i de les institucions i entitats de l’entorn. El centre, situat al barri del Raval, té un projecte educatiu innovador molt compromès i vinculat amb l’entorn, i actualment imparteix ESO, batxillerat i cicles formatius de la família de Serveis Socioculturals i a la Comunitat. A partir d’aquest curs 2021-2022, l’alumnat de batxillerat podrà seguir els estudis en residència al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).